Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, vineri, că DNCB – Drumul Naţional Centura Bucureştiului se lărgeşte la patru benzi între DN5 şi A2, după ce CNAIR a lansat licitaţia pentru un studiu de fezabilitate privind creşterea siguranţei rutiere şi fluidizarea traficului pe centura Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sporim siguranţa rutieră şi fluidizăm traficul pe centura Bucureştiului. DNCB se lărgeşte la patru benzi între DN5 şi A2. Compania de drumuri a lansat astăzi licitaţia pentru un studiu de fezabilitate în vederea creşterii siguranţei rutiere şi fluidizării traficului pe şoseaua de centură a Bucureştiului. Foarte important - pe semi-inelul sudic, între DN5 şi A2 (rămas restant pentru modernizare), şoseaua va fi lărgită de la 2 la 4 benzi, iar acest proiect este inclus şi el în licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate", scrie Drulă, pe Facebook.

Proiectul va presupune amenajarea modernă a intersecţiilor de pe DNCB de la: Ştefăneşti, Tunari, Splaiul Unirii, DC13 (Strada Leordeni).

"Concret, ce îmbunătăţiri se vor face atât pe semi-inelul nordic, cât şi pe cel sudic: se vor construi drumuri colectoare (paralele cu drumul naţional de centură, care se conectează cu acesta respectând standardele de siguranţă. Practic, se evită accesul pe DNCB direct din interiorul proprietăţilor de pe traseu); vor exista pasaje sau pasarele pietonale, fie subterane, fie supraterane; vor fi amenajate trotuare, parcări şi staţii de autobuz; vor fi montate panouri fonoabsorbante", adaugă Drulă.

Studiul de fezabilitate va analiza şi felul în care drumul naţional de centură a Capitalei poate fi interconectat cu proiectele adiacente, gestionate de autorităţile locale sau centrale (spre exemplu, parcări park & ride sau platforme multimodale), astfel încât să existe o viziune integrată a transportului în zona Bucureşti-Ilfov, menţionează ministrul.

"Proiectarea ambelor sectoare este estimată la circa 10 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene, iar perioada maximă de finalizare a studiilor este de 10 luni. Ofertele se pot depune până la final de septembrie. Bucureştenii au nevoie de drumuri pe care să se circule decent şi în siguranţă. Pentru asta lucrăm, asta livrăm", adaugă oficialul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.