Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a delcarat joi despre Programul Rabla pentru tractoare că fermierii vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziţia unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depăşească 55.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Mediului a declarat, legat de Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate (Rabla pentru tractoare), derulat în premieră în acest an prin Administraţia Fondului pentru Mediu că bugetul total este de  500 milioane lei.

”Ne propunem să venim în sprijinul micilor fermieri, În măsura în care vor casa un autoturism vechi, un autovehicul sau un tractor, vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziţia unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depăşească 55.000 de euro. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Fechet a precizat că în România există producători pentru acest tip de echipamente, el subliniind că se bucură de acets lucru, pentru că de multe ori, când finanţau achiziţia de autoturisme noi ajungeau să plece în afara României, fie în China, de multe ori nică măcar în UE.

Ministrul a mai spus că sper ca acest proiect pilot să fie finanţat în fiecare an. În acest moment este în curs de elaborare Ghidul de finanţare şi urmează să zse finalizeze şi schema de ajutor de stat pentru a se asigura că cel mult în 30 de zile ghidul este gata pentru a fi pus la dispoziţia beneficiarilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.