Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vizitat joi POLITEHNICA Bucureşti, pentru a vedea cum funcţionează SGR în campusurile Politehnicii, el precizând că SGR se extinde şi în campusurile universitare. Primele RVM-uri au fost instalate în campusurile Regie, din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, precum şi la Universitatea de Vest din Timişoara, urmând ca şi alte universităţi şi campusuri universitare din România să fie dotate cu sisteme automate de preluare a ambalajelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a fost joi în mijlocul studenţilor politehnişti, alături de Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti, pentru a vedea cum funcţionează SGR în campusurile Politehnicii. Aici, au fost instalate în luna februarie primele RVM-uri, prin intermediul cărora studenţii colectează ambalaje, precizează ministerul.

”Iată că Sistemul Garanţie-Returnare ajunge şi în mediul universitar, în mijlocul tinerilor. Colaborarea cu studenţii şi tinerii în proiectele derulate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor este o bucurie pentru noi. Îi felicit pe studenţii de aici de la Politehnică, ei au contribuit, începând cu luna februarie, de când au fost instalate RVM-urile, la atingerea pragului de peste un miliard de ambalaje SGR returnate în primul trimestru al acestui an. La fel cum îi felicit şi pe studenţii la Universitatea Timişoara, care au înţeles importanţa colectării ambalajelor. Felicit, de asemenea, Asociaţia Ecoteca, iniţiatorul acestui proiect. Este important să ne apropiem de oameni, de nevoile comunităţilor, iar tinerii de aici formează o comunitate importantă şi prin faptul că dau un exemplu foarte bun pentru alţii. Educaţia pentru mediu se poate face la orice vârstă, dar cu atât este mai important să începem cât mai devreme”, a subliniat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

”La Politehnică studiem pentru a avea un viitor mai bun, pentru a dezvolta lumea. Sustenabilitatea şi responsabilitatea faţă de mediu sunt principii fundamentale ale dezvoltării actuale. Studenţii noştri învăţă, prin acest parteneriat, să fie cu adevarat mai responsabili faţă de mediu şi contribuie activ prin colectarea ambalajelor, reducând, astfel, cantitatea de deşeuri”, a subliniat şi Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii POLITEHNICA Bucureşti.

Proiectul ECO-Student a fost lansat de Asociaţia ECOTECA - Colectia de Verde, în parteneriat cu ING Bank şi Tomra Collection Romania, în luna februarie a acestui an. ECO-Student îşi propune să crească gradul de implicare al studenţilor în colectarea separată a ambalajelor şi să promoveze Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR).

În acest sens, iniţiatorii proiectului vor dota universităţile şi campusurile universitare din România cu sisteme automate de preluare a ambalajelor – RVM.

Primele RVM-uri au fost instalate în campusurile Regie (Splaiul Independenţei nr. 290) şi Polizu (Strada Gheorghe Polizu nr. 1-7) din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, precum şi la Universitatea de Vest din Timişoara, urmând ca şi alte universităţi şi campusuri universitare din România să fie dotate cu sisteme automate de preluare a ambalajelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.