Ministrul german de Finanţe Christian Lindner a declarat marţi, la Davos, că ţara va trece printr-o recesiune ”foarte uşoară în 2023, dar că are încredere în ceea ce priveşte perspectivele economice ale ţării sale, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă trebuie să facem faţă unei incertitudini ridicate, dar cred că perspectivele economice se îmbunătăţesc”, a declarat Lindner într-un interviu acordat CNBC la Davos, la Forumul Economic Mondial.

El a adăugat că este mai optimist cu privire la 2023 şi 2024 decât acum câteva luni.

”Există o oportunitate de a vedea o redresare economică mai rapidă şi o scădere mai rapidă a ratelor inflaţiei decât erau aşteptările”, a spus Lindner.

La începutul acestei luni, rata inflaţiei din ţară aferentă lunii decembrie a fost sub estimări, coborând la 9,6%.

Lindner a spus că se aşteaptă la o recesiune ”foarte uşoară”, dar crede, de asemenea, că economia Germaniei este rezistentă.

Asta include industria sa mai largă, precum şi companiile mijlocii, a explicat el.

”Economia germană a reuşit să reducă consumul de gaze cu peste 20% fără a reduce producţia, aşa că asta arată că suntem rezistenţi”, a spus ministrul de Finanţe, abordând presiunile cu care se confruntă economiile europene de la izbucnirea crizei din Ucraina.

El a spus că guvernul german se concentrează acum pe ”întărirea competitivităţii” economiei sale.

Lindner s-a referit, de asemenea, la Legea administraţiei americane de reducere a inflaţiei, despre care a spus că are unele îngrijorări.

”Avem nevoie de diplomaţie comercială şi nu de orice fel de război comercial sau de o competiţie între Statele Unite şi Uniunea Europeană, despre cine îşi permite să plătească mai multe subvenţii.

Vor fi doi învinşi, SUA şi Uniunea Europeană”, a spus Lindner.

Deşi a declarat că a înţeles domeniile de interes ale guvernului SUA, ale unei tranziţii verzi şi relaţia sa cu China, el consideră, de asemenea, că ”efectele secundare negative asupra Uniunii Europene şi a relaţiei noastre comerciale bilaterale” trebuie reduse la minimum.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.