Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, că va monitoriza toate companiile de stat care pierd bani, dar primesc subvenţii, şi că va lua o decizie deoarece acei bani se pot duce în altă parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Le-am cerut colegilor mei să ne uităm la companiile care pierd bani. Ce facem cu ele? Pentru că a băga o subvenţie într-o companie de stat de 400 milioane de lei anual doar pentru a o ţine acolo şi să nu producă nimic este o pierdere majoră, din punctul meu de vedere. Şi trebuie să găsim soluţii, pentru că banii aceia, 400 milioane lei anual, se pot duce în altă parte”, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Digi 24.

El a afirmat că a cerut şi situaţia proiectelor din buget, prevăzute şi finanţate în fiecare an, dar care nu demarează.

"Şi vreau să ştiu de ce nu le începe nimeni şi dacă le mai punem acolo sau nu”, a menţionat el.

De asemenea, el precizează că autorităţile trebuie să găsească scheme prin care să sprijine investiţiile private, lucru care ar genera o scădere a deficitului bugetar.

"Trebuie să găsim - şi la asta lucrez - scheme prin care să stimulăm investiţiile private. Eu nu văd de ce să nu stimulăm proiecte private care construiesc şcoli, spitale. Dacă sunt proiecte private, ar trebui susţinute prin scheme de la stat. Acolo cred că putem să lucrăm mai mult”, a subliniat ministrul de Finanţe. 

Cîţu a mai spus că deficitul bugetar la 10 luni a crescut de la 1 miliard de lei în 2016, la aproape 7 miliarde de lei în 2017, ulterior la 21 miliarde de lei în 2018, pentru ca în 2019 să ajungă la 29 miliarde lei.

"De acolo vin problemele, de la trei ani de guvernare PSD, de la ultimii trei ani de guvernare PSD care au creat aceste probleme în buget. Acest deficit este cel pe care trebuie să îl împrumutăm astăzi. Dar în noi au încredere pieţele şi ne vom împrumuta mai ieftin pentru că ştiu că vom corecta lucrurile. Trebuie să corectăm ce au făcut aceşti oameni în trei ani de zile. Nu este foarte uşor, dar trebuie să facem asta”, a spus oficialul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.