Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii(BEI), Christian Kettel Thomsen, au semnat marţi un contract de finanţare pentru construirea primului Spital Regional de Urgenţă din România, la Iaşi, în valoare de 250 de milioane de euro, anunţă ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am semnat astăzi, împreună cu Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, contractul de finanţare pentru constructia primului Spital Regional de Urgenţă din Romania, la Iaşi, în valoare de 250 de milioane de euro. Ceremonia de semnare a avut loc în format de videoconferinţă”, se arată în postare. 

Noul spital de la Iaşi va avea 850 de paturi si va înlocui vechea infrastructură a Spitalului Clinic Judeţean cu o structură modernă, echipamente noi la standarde europene.

“Proiectul va mobiliza si alte investiţii suplimentare în regiune, atât publice cât şi private şi va contribui în mod deosebit la dezvoltarea capitalului uman în sistemul de sănătate, recunoscută în prezent ca una dintre nevoile urgente ale sectorului”, a mai scris ministrul.

“În calitate de ministru al Finanţelor consider că bugetul pentru sănătate are caracter prioritar şi voi continua să susţin investiţiile în sectorul sanitar, atât de necesare în ţara noastră. Am solicitat BEI accelerarea procedurilor pentru semnarea urmatoarelor contracte de finantare, pentru spitalele regionale din Cluj si Craiova”, a conchis Nazare.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.