Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seară, la TVR, întrebat fiind dacă va fi introdusă taxa pe autostradă în România, că astfel de taxe se plătesc şi în alte ţări şi că aşa se procedează în cazul parteneriatelor public-private. "Nu o să vină un privat să-ţi facă o investiţie să ia banii în 50 de ani", a spus Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Teodorovici a spus, într-o emisiune la TVR, că specialiştii din Ministerul Transporturilor vor fi cei care vor stabili o eventuală taxă pentru autostrăzi şi că propunerea acestora va fi luată în discuţie de Ministerul Finanţelor Publice, precizând că există o echipă de lucru în acest sens.

"Afară nu se plăteşte nicio taxă pentru trecerea de pod sau pe o autostradă? Aşa se întreţin drumurile, infrastructura aşa se întreţine! De unde se întreţine ea? Bani de unde?", a spus ministrul Finanţelor, întrebat dacă susţine introducerea taxei pe autostrăzi.

El a precizat că un cuantum al taxei va fi stabilit în funcţie de trafic.

Teodorovici a adăugat că, până la sfârşitul acestui an, se vor atribui cele mai multe contracte pentru construcţia de autostrăzi.

"Au fost anunţuri şi la nivel de Guvern, până la final de an se vor atribui o mare parte din aceste contracte importante. (...) Nu o să vină un privat să-ţi facă o investiţie să ia banii în 50 de ani", a mai spus Teodorovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.