Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că este de bun augur faptul că agenţia de rating Standard & Poor's a reconfirmat ratingul şi perspectiva stabilă a economiei României, el susţinând că este o confirmare a faptului că ţara noastră rămâne atractivă pentru investitorii străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reconfirmarea rating-ului României este susţinută de nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe în comparaţie cu majoritatea statelor din Uniunea Europeană, de perspectivele de creştere economică solidă şi de stabilitatea monedei naţionale în raport cu ţările vecine”, a transmis Ministerul Finanţelor.

Agenţia de rating prognozează pentru acest an o creştere a PIB-ului real cu 4,3%, pe fondul temperării consumului şi al moderării cererii externe şi o creştere medie de 3,5% pentru următorii trei ani. 

"Consider de bun augur că o a doua agenţie reconfirmă rating-ul şi perspectiva stabilă a economiei României. Este o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun cu măsurile adoptate de guvern şi că ţara noastră rămâne atractivă pentru investitorii străini", a afirmat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ciait în comunicatul transmis de minister. 

Standard&Poor’s a confirmat ratingurile României pentru datoriile pe termen lung şi scurt, în valută şi monedă locală, la nivelul BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă, agenţia explicând că, deşi politica românească este în continuare turbulentă şi tot mai intervenţionistă, actualele sisteme de control sunt suficient de solide pentru a rezista tentativelor de amestec în independenţa instituţiilor. Potrivit Standard&Poor’s, amestecul politicului în instituţii erodează sistemele de control şi echilibru, întrucât politicile orientate pe termen scurt şi instabilitatea politică umbresc dezvoltarea economică, iar instabilitatea politică şi tentativele repetate ale Guvernului de a interveni în justiţie ar putea eroda independenţa unor instituţii importante, crea tulburări publice şi ar face tot mai impredictibile politicile economice, cu efect negativ asupra încrederii investitorilor străin

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.