Ministrul Energiei; Anton Anton, spune că îşi doreşte ca Românăa să treacă ”de la poziţia de piaţă de desfacere” la statutul de pol regional de securitate energetică, apreciind că ”România a fost şi este considerată o bună piaţă de desfacere pentru lucrurile care pe vemuri aveau ştampila «bun penru Orient»”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi ne-am dori să devenim un pol regional de securitate energetică. Adică să trecem de la poziţia de piaţă de desfacere, care a fost foarte multă veme vânată şi România a fost considerată o piaţă şi este în continuare considerată o bună piaţă de desfacere pentru lucrurile alea care pe vemuri aveau ştampila „bun penru orient” (...). Vrem să fim un nod al rutelor de transport care să unească Europa cu spaţiile învecinate” a afirmat ministrul Energiei, Anton anton, joi după amiază, în cadrul Energy Strategy Summit 2018, eveniment organziat la Sinaia şi la care au participat reprezentamţii celor mai importamte compani din domeniul energetic.

Anton Anton a spus că România are „toate condiţiile” pentru a atinge aceste scopuri, dând ca exemplu construirea BRUA. gazoductul care va lega Bularia şi Austria tranzitând România şi Ungaria.

În plus, Anton spune că România îşi propune să devină „un producător eficient şi competitiv de energie şi gaze în Europa”.

”Avem toate condiţiile să devenim exportatori de gaze în Europa. Nu ştiu dacă în cantitate mare sau în cantitate mică. Eu cred că aşa se va întâmpla. Poziţia noastră geografică e o poziţie are cumva determină rutele stategice să treacă pe aici fiecare ţară din jurul nostru visează să devină hub de gaze, dar ca să devii hub de gaze trebuie să ai nişte condiţii: să produci gaze, să poţi să transferi gaze. Mai avem multe lucruri de făcut: să asigurăm o înmagazinare mult mai eficientă, multiciclu  nu monocilclu cum avem acum, dar avem o direcţie de care putem să ne ţinem” a spus ministrul Energiei.

Acesta a precizat cvă în România se fac cercetări pentru a descoperi noi zăcăminte de gaze naturale şi că zăcămintele din Marea Neagă care au fost explorate vor fi exploatate de concesionari.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.