Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este de părere că Legea offshore va fi aprobată în această sesiune parlamentară şi va permite deblocarea investiţiilor în Marea Neagră. Potrivit ministrului, dacă în 2018 România avea această lege, acum ţara noastră ar fi fost independentă energetic şi ar fi putut asigura independenţa energetică a ţărilor din estul Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Popescu a declarat, joi seară, la TVR 1, că Legea offshore a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ. 

”Am văzut că astăzi a apărut avizul favorabil de la Consiliul Legislativ şi am văzut că este termen până în 11 mai de depunere de amendamente. Mă aştept ca până la jumătatea lunii mai să se discute în Senat şi apoi să intre la votul final în Senat, să vină la Camera Deputaţilor”, a declarat Virgil Popescu. 

Ministrul Energiei şi-a exprimat convingerea că Legea offshore va fi adoptată în această sesiune parlamentară. 

”În această sesiune parlamentară eu cred că Legea offshore va fi aprobată şi cred că va fi o lege care va permite de data aceasta deblocarea investiţiilor din Marea Neagră”, a mai afirmat ministrul.  

Virgil Popescu a mai arătat că România ar fi putut fi astăzi independentă energetic, dacă exista ”o lege bună” încă din 2018. 

”Dacă aveam o lege bună în 2018, astăzi aveam gaze din Marea Neagră şi puteam nu numai să zicem că suntem independenţi energetic, puteam să spunem că asigurăm securitatea energetică a unei regiuni din Europa”, a mai declarat Virgil Popescu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.