Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat, vineri, 11 contracte de finanţare de peste 28.400.000 lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al entităţilor publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel,au fost semnate 10 contracte de finanţare în cadrul apelului finanţat prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei - Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice, arată comunicatul de presă al Ministerului Energiei.

Valoarea totală a proiectelor finanţate este de 26.590.462,56 lei, din care valoarea totală a finanţării din Fondul pentru modernizare este de 22.330.466,78 lei, iar capacitatea totală instalată este de 3,46 MW. Cele zece primării care au semnat contractele sunt: oraşul Fămânzi şi comuna Hudeşti din judeţul Botoşani, oraşul Lipova din judeţul Arad, comuna Roşia din judeţul Bihor, comuna Grindu din judeţul Ialomiţa, comuna Gologanu din judeţul Vrancea, comuna Cuza Vodă din judeţul Călăraşi, comuna Ruscova din judeţul Maramureş, comuna Chirnogeni din judeţul Constanţa şi comuna Ilva Mare din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Anterior, pe 14 mai s-a semnat contractul de finanţare pentru Comuna Aştileu, judeţ Bihor. Valoare totala a proiectului este de 1.901.814,57 lei, valoarea finanţării din Fondul pentru Modernizare fiind de 1.626.878,89 lei, pentru o capacitate instalată totală de 0,25 MW, conform sursei citate.

„Semnarea acestor contracte se subscrie priorităţii enunţate încă de la preluarea mandatului: investiţii, investiţii, investiţii. Le mulţumesc colegilor din minister care au înţeles necesitatea accelerării investiţiilor prin Fondul de Modernizare. Dezideratul nostru este o energie sigură, la un preţ corect şi cât mai verde. Prin Fondul pentru Modernizare avem cea mai mare şansă de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă şi nu greşesc dacă spun că Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României şi România Viitorului”, a declarat Sebastian Burduja, conform sursei menţionate.

Prin semnarea celor 11 contracte de finanţare, se asigură finanţare pentru proiecte noi, în valoare totală de 28.492.277,13 lei, cu o valoare totală a finanţării din Fondul pentru modernizare de 23.957.345,67 lei, pentru o capacitate instalată totală de 3,71 MW.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.