Ministrul Economiei, Radu Ştefan Oprea, a subliniat, marţi seară, în urma vizitei delegaţiei guvernului din Vietnam, condusă de premierul Pham Minh Chinh, potenţialul economic pentru România şi s-a referit la o şansă a firmelor româneşti de a se extinde pe pieţele asiatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vizita de stat a delegaţiei guvernului vietnamez condusă de premierul Pham Minh Chinh a deschis un potenţial economic enorm pentru România şi reprezintă o şansă reală pentru firmele româneşti de a se extinde pe pieţele asiatice. Memorandumul de Înţelegere semnat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului cu partea vietnameză  va aduce o nouă dinamică pentru dezvoltarea economiilor celor două ţări, se vor încuraja capacităţile de export ale întreprinderilor mici şi mijlocii, comerţul electronic şi investiţiile în energii regenerabile”, a scris pe pagina sa de Facebook, marţi seară, Radu Ştefan Oprea.

Oprea a precizat că, în urma Memorandumului semnat cu Guvernul din Vietnam, vor putea creşte schimburile comerciale între cele două ţări, iar antreprenorii români vor avea noi oportunităţi pe piaţa din Asia.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Ne aflăm, aşadar, în faţa unei provocări pentru antreprenorii români, chemaţi să fructifice aceste oportunităţi pe care guvernele român şi vietnamez le pun la dispoziţia mediului de afaceri. Economiile noastre sunt complementare, putem astfel lucra împreună şi putem creşte schimburile comerciale în foarte multe domenii. La nivel guvernamental am făcut primul pas, evoluţia viitoarei colaborări depinde acum şi de companiile din cele două state. România are prieteni vechi cu care trebuie să găsească metode noi de a dialoga şi de a face comerţ în beneficiul comun”, a mai scris ministrul Economiei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.