Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, a discutat, miercuri, cu reprezentanţii grupului italian GKSD Investment Holding despre noi domenii în care acesta ar putea face investiţii în România. Kamel Ghribi, preşedintele GKSD Investment Holding, a exprimat intenţia de a deschide în Bucureşti o ”clinică inteligentă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a participat, miercuri, la o întâlnire de lucru cu o delegaţie a grupului italian GKSD Investment Holding, condusă de Kamel Ghribi, preşedinte GKSD Investment Holding, ”în scopul identificării unor domenii cu potenţial pentru realizarea investiţiilor”.

”Cu ocazia acestei întrevederi, ministrul român a ţinut în primul rând să mulţumească în mod deosebit medicului Youssef Tammam, profesor doctor, specialist în chirurgie cardiacă pentru copii şi pentru adulţi, prezent alături de membrii delegaţiei grupului în calitatea de Director Medical Internaţional al Grupului GKSD Healthcare M&C, pentru întregul efort depus de acesta pentru a readuce speranţa unei vieţi normale în rândul familiilor a mii de pacienţi români operaţi cu succes de-a lungul carierei sale. În debutul discuţiilor, în calitate de conducător al delegaţiei, dar şi de preşedinte al Policlinicii San Donato, domnul Kamel Ghribi a adresat mulţumiri ministrului Radu-Ştefan Oprea pentru deschiderea la dialog şi a evidenţiat bunele relaţii cu ţara noastră, amintind acordul de cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, încheiat între Ministerul Sănătăţii din România şi Grupul San Donato, în 2013. De asemenea, acesta a precizat că, în virtutea bunelor relaţii, GKSD Investment Holding doreşte să exploreze noi domenii noi de cooperare şi să îşi crească prezenţa în România, având în vedere că grupul italian are în portofoliu firme care activează în domenii diverse, de la servicii medicale, la construcţii, energie şi consultanţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Economiei.

Conform sursei citate, s-a discutat şi despre  ”Smart Clinics” sau ”Clinicile Inteligente” – un concept care se concentrează pe îmbunătăţirea calităţii vieţii şi stabilirea căilor de bunăstare, în care tehnologia şi îngrijirea medicală de precizie sunt componente cheie. În acest sens, Kamel Ghribi şi-a exprimat intenţia de a deschide o astfel de clinică în Bucureşti.

La rândul său, ministrul Ştefan-Radu Oprea a declarat că economia românească are nevoie de investiţii, mai ales în domeniul cercetării şi al noilor tehnologii, iar expertiza GKSD Investment Holding este binevenită. În ceea ce priveşte alte domenii de interes care ar putea fi explorate, demnitarul a menţionat energia regenerabilă, energia pe bază de hidrogen sau exploatare energiei eoliene offshore.

Totodată, ministrul Ştefan-Radu Oprea a amintit că, pe durata mandatului său trecut, ca ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în perioada 2018-2019, a semnat un Memorandum de Înţelegere cu omologul său din Italia, astfel încât companiile din cele două ţări să aibă posibilitatea de extindere a activităţii, împreună, în statele terţe. Dat fiind că GKSD Investment Holding este prezent în Africa (ex. Egipt, Kenia), cele două părţi au întrevăzut oportunitatea de a devzolta proiecte viitoare în aceste state.

La finalul întrevederii, părţile au convenit asupra creării unei echipe de lucru care să identifice proiecte şi parteneriate de interes, iar ulterior să dezvolte un plan de acţiune comun. Ministrul Ştefan-Radu Oprea a sugerat iniţierea unor discuţii şi cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi cu Ministerul Energiei pentru a aprofunda toate aceste subiecte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.