Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că principala cauză a închiderii unor firme mici şi mijlocii în ultimul an o constituie creşterea preţurilor la gaz şi energie electrică. Spătaru precizează că numărul companiilor mici şi mijlocii care şi-au încetat activitatea în anul 2022 nu este mai mic decât cel înregistrat în alţi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezent vineri în judeţul Prahova, unde a făcut vizite la operatori economici din mai  multe localităţi, ministrul Economiei a afirmat, răspunzând unei întrebări, că numărul companiilor mici şi mijlocii care s-au închis în cursul anului trecut nu este mai mare decât cel înregistrat în anii anteriori. Cauza pentru care multe IMM-uri şi-au încetat activitatea o constituie, în multe dintre cazuri, creşterea preţurilor la gazul natural şi energia electrică. 
„Cauzele principale ale închiderii activităţii au fost determinate de preţurile mari la energie şi gaz şi de asemenea o reducere a capacităţii de producţie a companiilor mari. Este o problemă care a fost sesizată în mai multe din discuţiile pe care le-am avut cu cei din industria mare. Practic, IMM-urile sau companiile mici au beneficiat, între ghilimele, de această reducere a capacităţii. Pe de altă parte, nu avem un număr mai mare de companii închise faţă de anii anteriori şi investiţiile noi realizate în 2022 şi aceste instrumente, aceste scheme de ajutor de stat pentru dezvoltare în sectorul industrial, din punctul meu de vedere, vor duce la creşterea numărului de companii nou înfiinţate”, a afirmat Florin Spătaru.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.