Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţă că Guvernul a modificat o ordonanţă privind activele funcţionale ale companiilor, astfel încât acţionarii firmelor care au probleme să nu mai poată dezmembra şi vinde ca fier vechi activele industriale. În astfel de situaţii, Guvernul va putea interveni şi prelua activele industriale ale companiilor în contul datoriilor pe are acestea le au la ANAF, activele urmând a reintra în circuitul economic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat aprobarea de către Guvern a unei Ordonanţe care modifică un alt act normativ şi în baza căreia firmele cu probleme financiare nu vor mai putea vinde active industriale ca fier vechi. 
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
"Practic extindem obiectul legislativ al ordonanţei 60 de la active funcţionale energetice la active funcţionale industriale. Practic, ne permite Guvernului, Ministerului Economiei, ca în baza unor analize să putem interveni şi să nu mai permitem vânzarea ca fiare vechi a activelor funcţionale industriale. Este o gură de oxigen pe care o dăm economiei româneşti: nu mai permitem distrugerea activelor industriale, nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, cum este COS Târgovişte, de ce să nu spunem, acolo practic şi-a bătut joc investitorul de activele companiei”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară, după şedinţa de Guvern. 
 
Acesta a explicat că Ordonanţa permite intervenţia autorităţilor care vor putea prelua activele funcţionale ale unor companii industriale în contul datoriilor pe care acele companii le are către ANAF şi reintroducerea acestora în circuitul economic. 
 
"Practic prin aprobarea acestei ordonanţe, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, nu mai putem vorbi că economia românească va fi tăiată, o parte din ea, la fier vechi, ba, din contră, va fi repusă în circuitul economic, evident, prin dare în plată, prin proceduri legislative transparente”, a adăugat Virgil Popescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.