Dezvoltarea potenţialului turistic al României devine realitate doar dacă toţi factorii decidenţi vor urmări o strategie comună, inclusiv în operaţionalizarea fondurilor europene, afirmă ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dezvoltarea potenţialului turistic al României devine realitate doar dacă toţi factorii decidenţi vor urmări o strategie comună, inclusiv în operaţionalizarea fondurilor europene. Încă din primele zile de mandat am spus că vreau să fac echipă cu toţi reprezentanţii din turism şi împreună să realizăm acest lucru. Drept urmare, am şi început o serie de întâlniri regionale. Îmi păstrez promisiunea, iar în data de 11 ianuarie 2022 am invitat la dialog, la minister, reprezentanţii autorităţilor locale, ai asociaţiilor oraşelor, municipiilor şi comunelor, precum şi pe cei din agenţiile pentru dezvoltare regională. La această întâlnire vreau să stabilim liniile care ne vor ghida spre o colaborare eficientă, cu scopul înfiinţării OMD-urilor prevăzute în PNRR şi pentru consolidarea polilor de dezvoltare turistică", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Ministrul Constantin-Daniel Cadariu continuă seria de consultări cu autorităţile locale şi agenţiile pentru dezvoltare regională, cu scopul de a identifica cele mai bune soluţii care să faciliteze atragerea de fonduri europene şi înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD) prevăzute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Principala temă de dezbatere în cadrul întâlnirii va fi identificarea unei strategii pentru ca România să prezinte o ofertă turistică durabilă şi de calitate, mizând pe avantajele ei competitive. În acest sens, consolidarea unui dialog cu toţi factorii implicaţi în economia românească reprezintă un obiectiv prioritar, ţinând cont de faptul că industria turismul are un impact semnificativ asupra creării de locuri de muncă.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.