Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, anunţă că România are o navă de cercetări marine, ”o fostă navă de pescuit căreia i s-a schimbat în mod fericit destinul”. Ministrul afirmă că, deşi nu este cea mai bună soluţie, nava este folosită de ”o mână de cercetători inimoşi” pentru cercetări privind schimbările climatice, calitatea mediului marin şi alte domenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ştiaţi că România are o navă de cercetări marine? Mare Nigrum. O navă de pescuit oceanic căreia i s-a schimbat în mod fericit destinul. În curând va împlini 50 de ani.
Mare Nigrum este folosită la cercetări de nivel mondial din punctul de vedere al nivelului ştiinţific”, a scris, duminică, pe Facebok, ministrul Cercetării. 
 
Acesta afirmă că, deşi nu este cea mai bună soluţie, nava este folosită de ”o mână de cercetători inimoşi”. 
 
”Chiar dacă funcţional nu este soluţia ideală, chiar dacă instalaţiile sunt îmbătrânite, totuşi, o mână de cercetători inimoşi o folosesc pentru cercetări privind schimbările climatice, calitatea mediului marin, evidenţierea resurselor generatoare de energie şi a resurselor marine vii. Ar trebui să privim spre viitor şi să ne imaginăm o Mare Nigrum 2 pentru că şi copiii noştri au nevoie de o planetă curată”, a mai afirmat ministrul. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.