Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a avut o întâlnire de lucru la Slănic Moldova pe tema staţiunilor balneoclimatice şi balneare din România, unde a declarat că a demarat o analiză privind investiţiile şi programele destinate turismului balnear şi că la nivel de Guvern există o schemă de ajutor de minimis gestionată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dar care de 2 ani este blocată prin instanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a participat la întâlnirea de lucru organizată de către primăria Slănic Moldova şi Asociaţia Staţiunilor Balneare din România. 

„Una dintre priorităţile asumate prin programul de guvernare liberal este turismul balnear. Am demarat o analiză privind investiţiile şi programele destinate acestui domeniu, un domeniu în creştere la nivel internaţional, dar care la noi a întâmpinat câteva provocări. La nivel de Guvern există o schemă de ajutor de minimis gestionată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dar care de 2 ani este blocată prin instanţe. Avem un potenţial foarte mare şi le mulţumesc tuturor celor care au venit la întâlnirea de la Slănic Moldova, pentru o discuţie punctuală despre soluţiile necesare pe care le putem iniţia pentru staţiunile balneoclimatice şi balneare din România”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi turismului. 

În cadrul întâlnirii au fost discutate posibilitate modificării cadrului legal în sensul creşterii ponderii bugetului alocat autorităţilor locale de la bugetul Consiliilor Judeţene şi identificarea de noi surse financiare pentru asigurarea fondurilor necesare dezvoltării staţiunilor balneare sau balneoclimatice.

Totodată, a fost adusă în discuţie necesitatea reluării de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie a activităţii la nivel optim de cercetare a resurselor terapeutice naturale, esenţială pentru diversificarea serviciilor pe care staţiunile din România le pot oferi.

La întâlnire au participat Gheorghe Baciu, preşedintele Asociaţiei Staţiunilor Balneare din România şi primarul Slănic Moldova, parlamentarii Mircea Fechet, Elena Hărătău şi Cătălina Ciufu, împreună cu primarii staţiunilor locale din judeţele Bacău, Neamţ, Suceava, Dâmboviţa, Mureş, Harghita, Sibiu, Hunedoara şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Valea Trotuşului. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.