Turismul a reprezentat, în 2022, 3,3% din PIB-ul României, cea mai mare pondere înregistrată de acest sector, care a depăşit şi anul de referinţă 2019, spune ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Cadariu. El afirmă că 1,6 miliarde euro au ajuns la firmele din România, iar alte 480 de milioane euro vor ajunge prin programele Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului deschise în mandatul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucur să închei o frumoasă etapă în cea mai dârză echipă guvernamentală, care până în ultimul moment a ales să facă ce este bine pentru români şi pentru România. Aşa cum au arătat în cei 148 de ani, dar mai ales în ultimii trei ani, liberalii nu au fugit niciodată de asumarea deciziilor şi nu au rămas niciodată de dragul funcţiei. În schimb, în PNL a fost mereu responsabilitatea moştenită de a face ce e corect. Am simţit zilnic această responsabilitate, pe care am ales să o transform în rezultate. Ca ministru liberal, am început mandatul prin a debloca tot ce s-a putut pentru încurajarea consumului şi pentru a susţine mediul antreprenorial. De la reluarea participării la târgurile internaţionale pentru export sau de turism, la reintroducerea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sistemul public pentru o perioadă de 5 ani, am urmărit asigurarea predictibilităţii şi creşterea respectului faţă de mediul de afaceri din ţara noastră. 1,6 miliarde euro au ajuns la firmele din România, iar alte 480 de milioane euro vor ajunge prin programele Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului deschise în mandatul meu. Reformele sunt la zi. PNRR este la zi. Prima misiune OCDE a fost la MAT, iar în 2022, turismul a înregistrat cea mai mare pondere din PIB-ul României de 3,3%, care a depăşit şi anul de referinţă 2019”, scrie Cadariu, pe Facebook.

Acesta afirmă că MAT este ministerul lucrurilor concrete.

”Schema de incoming, despre care s-a vorbit timp de 30 de ani, de la 1 ianuarie 2023 este funcţională. Mi-ar plăcea ca MAT să rămână în memoria colectivă inclusiv ca cel care a iniţiat programul pentru antreprenori finanţat de la bugetul de stat special dedicat Diasporei Româneşti. Suplimentar, pentru MAT egalitatea de gen este un obiectiv asumat, iar programul Femeia Antreprenor a urmărit în mod concret asigurarea accesului la finanţare pentru afacerile coordonate de femei, cu scopul de a diminua decalajele economice pe care acestea le resimt. Pe această cale, vreau să le mulţumesc jurnaliştilor, reporterilor, moderatorilor, cameramanilor, fotografilor, tuturor care au contribuit la diseminarea oportunităţilor către mediul de afaceri şi care au pus accent pe informarea corectă. Sunt paşi importanţi pe care i-am realizat. Sunt proiecte pe care sper ca niciun ministru să nu le abandoneze, independent de câte portofolii va avea”, adaugă Cadariu.

Acesta consider că România chiar are resursele necesare pentru a deveni excepţională.

”La final de mandat, le mulţumesc celor care au fost alături de mine şi de proiectele ministerului, care au înţeles că avem un sigur rol, acela de a oferi servicii publice de calitate românilor, oriunde s-ar afla aceştia, oricât de limitate ne-ar fi resursele. Le mulţumesc în special celor care au îmbrăţişat reformele şi digitalizarea, care au descurajat birocraţia şi nu s-au ascuns în spatele expresiei «nu se poate», pentru că au înţeles că un minister trebuie să creeze cadrul legal care să ţină pasul cu societatea. Le doresc tuturor celor care aleg să rămână în slujba cetăţeanului nu doar să rămână, ci să se dezvolte şi să muncească alături de toţi cei care vor mai mult”, precizează el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.