Ministrul Agriculturii Florin Barbu afimră că luni se va întâlni cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor pentru a analiza rezultatele plafonării adaosului comercial la alimentele de bază şi pentru a decide împreună modalităţile de prelungire a acestei măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Luni la ora 15.00, voi avea o întâlnire şi cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor pentru a analiza rezultatele măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază. Este evident că această măsură a dat rezultate – inflaţia la finalul anului a scăzut la 6.6%, iar puterea de cumpărare a românilor s-a îmbunătăţit.( +7,9% câştig salarial real în noiembrie 2023 faţă de noiembrie 2022). Împreună vom decide modalităţile de prelungire a acestei măsuri bune pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor!”, anunţă pe Facebook ministrul Agriculturii
El afirmă că, în drum spre birou, a trecut printr-un supermarket pentru a verifica preţurile de la raft ale alimentelor de bază, constatrea sa fiind fiind că produsele incluse în lista celor cu adaos comercial limitat se regăsesc pe raft, etichetele sunt semnalate corespunzător.
”Scopul nostru este să continuăm să sprijinim familiile cu venituri medii şi mici din România!”, subliniază ministrul.
Măsura de plafonare a adaosului comercial la produse alimentare de bază decisă anul trecut urmează să expire la 31 ianuarie..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.