Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit joi cu administratorii pieţelor din România şi a făcut apel la implicarea acestora pentru a pune la dispoziţia producătorilor agricoli autentici suficiente spaţii de vânzare destinate acestora, unde să-şi poată valorifica producţia. De asemenea, începând de la 1 martie, se vor organiza pieţe volante la fiecare sfârşit de săptămână, în curtea Ministerului Agriculturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu s-a întâlnit joi, 17 februarie 2022, cu administratorii pieţelor din România, pentru a identifica împreună soluţii în vederea creşterii accesului producătorilor în pieţe, astfel încât consumatorii să aibă la dispoziţie o gamă cât mai variată de produse agroalimentare produse pe plan local. 

Pentru atingerea acestui obiectiv prioritar, ministrul Adrian Chesnoiu a făcut apel la implicarea administratorilor pieţelor pentru a pune la dispoziţia producătorilor agricoli autentici suficiente spaţii de vânzare destinate acestora, unde să-şi poată valorifica producţia. Reprezentanţii Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din Romania şi-au exprimat întreaga disponibilitate în găsirea unor soluţii concrete prin care producătorii locali să îşi poată desface produsele în pieţe, arată Ministerul Agericulturii.

”Susţin cu fiecare ocazie consumul de produse româneşti şi cred că este de datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că producătorii, care muncesc de dimineaţa până seara în ferme, sunt pe deplin sprijiniţi. Am transmis o adresă către preşedinţii Consiliilor Judeţene şi către primarii municipiilor şi oraşelor, în care le-am cerut sprijinul pentru identificarea unor spaţii în care pot fi organizate pieţe volante, astfel încât fermierii să îşi poată valorifica produsele pe plan local. De asemenea, rog toate autorităţile competente să se implice în verificarea respectării legislaţiei în ceea ce priveşte accesul producătorilor români autentici la spaţiile de comercializare la care au dreptul. Şansa noastră este să strângem rândurile în favoarea producţiei româneşti”, a declarat ministrul Agriculturii.

Printre temele de interes pentru administratorii pieţelor s-au numărat şi cele care vizează modificarea legislaţiei pentru aprobarea unui cod CAEN unic pentru activitatea desfăşurată de către pieţe, identificarea unor surse de finanţare pe care pieţele agroalimentare le pot accesa şi reducerea tarifelor pentru spaţiile destinate cooperativelor cu 50%.

În cadrul întâlnirii ministrul i-a informat pe reprezentanţii AAPR că, începând cu data de 1 martie, se vor organiza pieţe volante la fiecare sfârşit de săptămână, în curtea MADR. De asemenea, ministrul a prezentat si aplicaţia CPAC, în care vor fi incluse şi pieţele agroalimentare româneşti.

”MADR doreşte să aibă o strânsă colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice centrale şi locale, producători, fermieri, procesatori, în vederea dezvoltării şi promovării producţiei româneşti. Prin o mai bună valorificare a produselor obţinute pe plan local, fermierii beneficiază de predictibilitate şi stabilitate, iar consumatorii români au acces facil la produse agroalimentare de calitate, la preţuri accesibile”, precizează ministerul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.