Ucraina şi-a triplat producţia de arme anul trecut şi 500 de companii lucrează acum în sectorul de apărare al ţării, a declarat duminică ministrul Industriei Strategice de la Kiev, Oleksandr Kamişin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kievul caută modalităţi de a-şi consolida apărarea împotriva invaziei de doi ani a Moscovei, inclusiv prin stimularea producţiei interne de arme şi a inovaţiei.

Kamişin a declarat în timpul unei conferinţe televizate la Kiev că 100 de companii de stat şi 400 de companii private sunt implicate în efort şi că Ucraina intenţionează anul acesta ”să crească considerabil producţia de muniţie”.

Într-o declaraţie separată, ministrul pentru sectorul digital al Ucrainei, Mihailo Fedorov, a declarat că 90% din dronele folosite pe câmpul de luptă împotriva forţelor ruse au fost produse în Ucraina.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Ihor Klimenko, a spus în timpul conferinţei că nicio armă nu a trecut graniţa dintre Ucraina în Uniunea Europeană în cei doi ani de invazie pe scară largă a Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.