Producătorii ucraineni au crescut producţia de vehicule aeriene fără pilot (UAV) în măsura în care bugetele actuale de achiziţii de drone ale Kievului nu sunt suficiente pentru a cumpăra tot ceea ce este produs, a declarat marţi ministrul ucrainean al Tehnologiei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihailo Fedorov, un viceprim-ministru care se ocupă şi de brieful digital, a susţinut încă de la început utilizarea dronelor pentru a lupta împotriva invaziei ruse.

”Începând de astăzi, piaţa a accelerat mult mai repede decât suma de bani pentru cumpărarea tuturor UAV-urilor. De aceea, trebuie să creştem finanţarea şi să deschidem în continuare pieţele, astfel încât preţurile să scadă datorită concurenţei şi să înceapă localizarea părţii (producţia)”, a declarat Fedorov pentru televiziunea naţională ucraineană”, a spus el.

UAV-urile au fost utilizate pe scară largă atât de Ucraina, cât şi de Rusia, în războiul din ultimele 22 de luni, oferind armatelor o imagine constantă a cerului şi permiţându-le să distrugă ţinte de sute de ori mai valoroase decât drona, cum ar fi sistemele de apărare aeriană şi radarele avansate.

Vehiculele aeriene sunt cel mai frecvent utilizat tip de dronă, deşi sunt de asemenea implementate dispozitive maritime şi terestre.

Potrivit ministrului, acum există aproximativ 200 de companii în Ucraina care produc drone, iar aproximativ 70 de firme locale au semnat acum contracte pentru furnizarea de drone către stat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.