Peste 30 de zboruri pe săptămână leagă Bucureştiul de Tel Aviv şi şase companii aeriene operează astăzi pe această rută. Preţurile sunt la nivelul pre-pandemic; încep de la 90 euro de persoană şi pot ajunge şi la 250 euro de persoană pentru anumite intervale orare mai solicitate, anunţă Ministerul Turismului din Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma redeschiderii Israelului pentru toţi turiştii indiferent de statutul lor de vaccinare, ţara se pregăteşte de o nouă etapă a dezvoltării turismului, care implică atracţiile, spaţiile de cazare cât şi zborurile internaţionale. Ruta Bucureşti – Tel Aviv era înainte de pandemie una dintre cele mai aglomerate rute aeriene, cu 9 companii care operau până la 60 de zboruri săptămânale”, anunţă ministerul.

Şase companii aeriene operează astăzi pe ruta Bucureşti – Tel Aviv, în fiecare zi decolând spre Tel Aviv aproximativ 5 zboruri.

”Preţurile sunt la nivelul pre-pandemic; încep de la 90 euro / persoană şi pot ajunge şi la 250 euro / persoană pentru anumite intervale orare mai solicitate. Cu toate acestea, potenţialul pieţei încă nu a fost atins, deoarece în anul 2020, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, săptămânal erau operate peste 60 de zboruri spre Tel Aviv. Pasagerii au posibilitatea de a zbura cu companii low cost precum Wizz Air, smart cost precum Blue Air sau să aleagă o companie de linie precum El Al sau Tarom. Ruta mai este acoperită şi de către companiile Israir si Arkia, folosite în special de cetăţenii Israelieni care călătoresc în România”, mai arată Ministerul Turismului din Israel.

Zborul durează aproximativ 2,5 ore şi este unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

Turiştii care se pregătesc să viziteze anul acesta Israelul pot opta pentru cazări la numeroase hoteluri care deja şi-au reluat activitatea cu normă întreagă. De exemplu, hotelul Hod Dead Sea situat pe malul Mării Moarte şi-a deschis deja uşile şi a întâmpinat primii săi oaspeţi. Parte a lanţului hotelier Herbert Samuel, proprietatea are 205 de camere şi vile în zona de nord a Ein Bokek.

În ceea ce priveşte următorii ani, 2025 se anunţă a fi unul încărcat de lansări, printre acestea fiind şi 7MINDS Desert Resort, lanţul de hoteluri de tip boutique al Fattal Group, programat să îşi deschidă uşile turiştilor în 2025 în deşertul Iudeei. Acelaşi lanţ hotelier va deschide şi un hotel de cinci stele, Sea of ​​Galilee, împreună cu Kibbutz Ein Gev în 2025. Proprietatea, care va fi amplasată pe malul Mării Galileii, va avea 120 de camere.

Investiţii de 35 milioane de dolari în dezvoltarea infrastructurii turistice

„Investiţiile în industria turismului vor continua aşa cum au comunicat şi anterior oficialii ţării. Zidul Plângerii, una dintre cele mai emblematice atracţii ale Israelului, a  primit aprobarea pentru modernizarea infrastructurii. Cu scopul de a facilita accesibilitatea la transportul public pentru turiştii care vizitează Zidul Plângerii, precum şi accesul persoanelor cu dizabilităţi, Municipalitatea din Ierusalim si Ministerul Turismului din Israel au decis să aloce un buget de peste 35 de milioane de dolari”, mai informează ministerul.

Începând cu data de 1 martie 2022, turiştii de toate vârstele pot intra în Israel indiferent de statutul de vaccinare împotriva COVID-19. Singura condiţie impusă de statul Israelian va consta în două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor şi celălalt la aterizarea în Israel. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, turiştii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, iar testele antigen nu vor fi acceptate.

Pentru a fluidiza călătoriile în Israel şi pentru a se asigura că turiştii sunt informaţi corect referitor la cerinţele ce trebuie îndeplinite înaintea şi în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat şi o pagină web dedicată condiţiilor de călătorie în contextul COVID. Aceasta poate fi accesată pe acest link: https://israelsafe.com.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.