Ministerul Turismului din Israel anunţă că va oferi 60 euro/ pasager pentru companiile aeriene care vor opera zboruri către Eilat. Ultimele date despre turismul în Eilat sunt aferente sezonului de iarnă 2019-2020, când s-a atins un record de circa 150.000 de turişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Turismului din Israel invită public companiile aeriene să opereze zboruri din Europa către Aeroportul Internaţional Ramon, în sezonul de iarnă următor. Cei care vor răspunde pozitiv acestei invitaţii vor primi sprijin financiar de până la 60 de euro / pasager. Această directivă are scopul de a aduce înapoi la Eilat turiştii care au lipsit în perioada pandemiei. Ultimele date despre turismul în Eilat sunt aferente sezonului de iarnă 2019-2020, când s-a atins un record de circa 150.000 de turişti”, anunţă ministerul.

Eilat este una dintre principalele destinaţii de plajă din Israel, cu ieşire la Marea Roşie şi 14 kilometri de plajă. Aeroportul Internaţional Ramon a fost inaugurat în 2019, după o investiţie de 400 milioane de dolari.

Potrivit directivei emise de Ministerul Turismului din Israel, fiecare companie aeriană care operează un serviciu direct către Aeroportul Ramon va primi o subvenţie de 60 de euro pe pasager. Compania aeriană are dreptul la o subvenţie pentru maximum 75 de zboruri săptămânale de pe acelaşi aeroport, pentru perioada 1 septembrie 2022 până la sfârşitul lunii mai 2023 (cu excepţia perioadelor de vacanţă 9-16 octombrie 2022 şi 5-13 aprilie 2023).

Termenul limită pentru cererile de asistenţă este 1 septembrie 2022.

Directiva privind zborurile se referă la asistenţa financiară acordată de Ministerul Turismului din Israel pentru a sprijini companiile aeriene şi operatorii care doresc să opereze zboruri în sezonul de iarnă din Europa către Eilat. Staţiunea, care se bazează în mare măsură pe turismul de incoming, a fost grav afectată de pandemie. Ultimele date despre turismul în Eilat sunt aferente sezonului de iarnă 2019-2020, când s-a atins un record de circa 150.000 de turişti.

„Relansarea turismului în Israel în lunile de iarnă, în special în Eilat şi Sud, este un obiectiv important al Ministerului Turismului. Observ o mare importanţă în procesul de transformare a Israelului într-o destinaţie atractivă pentru turiştii din întreaga lume, cu accent pe acele ţări care se confruntă cu vreme nefavorabilă în lunile de iarnă”, a declarat ministrul Turismului din Israel, Yoel Razvozov.

Eilat, poarta sudică a Israelului, este o oază de pe malul Mării Roşii, un punct de întâlnire pentru soare, deşert şi mare şi o răscruce de drumuri între patru ţări şi trei continente. Eilat oferă peisaje naturale spectaculoase şi ape tropicale cristaline, cu mii de specii de peşti şi corali.

Eilat este o destinaţie de top în turism şi agrement şi găzduieşte unele dintre cele mai luxoase hoteluri din Israel. Eilat oferă peste 12.000 de camere de hotel de toate categoriile de preţ. Experienţele includ atracţii în deşert şi pe mare, scufundări în golful magnific al Mării Roşii, tururi cu jeep-uri, trasee de mers pe jos şi viaţă de noapte vibrantă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.