Locuitorii din Bucureşti beneficiază începând de miercuri de un nou punct de măsurare a calităţii aerului, care monitorizează poluarea cu particule PM10 şi PM2.5. Acesta a fost amplasat în Sectorul 5, în faţa sediului ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de astăzi, locuitorii din Bucureşti beneficiază de un nou punct de măsurare a calităţii aerului, care monitorizează poluarea cu particule PM10 şi PM2.5. Acesta a fost amplasat în Sectorul 5, pe Bulevardul Libertăţii nr. 12, în faţa sediului MMAP şi face parte din setul de 19 noi analizoare de particule ce vor fi montate anul acesta în aglomerarea Bucureşti-Ilfov, ridicând astfel la 30 numărul punctelor oficiale de măsurare a calităţii aerului din cea mai mare aglomerare urbană din ţară”, informează ministerul.

Analizorul din punctul de măsurare denumit B12 furnizează deja concentraţiile de PM10 şi PM2.5 în reţea, acestea fiind accesibile, în timp real, pe site-ul calitateaer.ro. Atât acest echipament, cât şi toate celelalte incluse în proiectul de extindere al Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului beneficiază de cea mai bună tehnologie disponibilă în prezent şi toate omologările la cele mai înalte standarde, RNMCA fiind singura reţea care furnizează datele oficiale de calitate a aerului ale României, inclusiv în ceea ce priveşte raportările către structurile Comisiei Europene.

În cursul săptămânii viitoare, vor începe lucrările pentru instalarea a 4 echipamente similare: în zona Piaţa Obor (Veranda Mall), în proximitatea sediului Primăriei Sectorului 6, şi în localităţile Glina şi Buftea din judeţul Ilfov.

 În prima săptămână din luna mai este preconizată începerea lucrărilor pentru instalarea altor 5 analizoare: în zona Tineretului, lângă Palatul Copiilor; în zona Piaţa Berceni; în oraşul Otopeni şi 2 analizoare în oraşul Voluntari.

Pentru celelalte 9 echipamente incluse în proiectul de extindere a fost depusă documentaţia pentru obţinerea avizului tehnic de racordare la reţeaua de energie electrică, mai arată ministerul.

Instalarea noilor puncte de măsurare are ca scop creşterea nivelului de cunoaştere pentru marile aglomerări urbane şi o informare mai bună a cetăţenilor, dar şi a autorităţilor publice locale, cele care, conform legii, deţin responsabilitatea identificării şi implementării măsurilor de îmbunătăţire a calităţii aerului din România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.