Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat marţi că a fost semnat contractul de 1,35 miliarde lei pentru reţeaua de apă – canal din judeţul Hunedoara, proiect finanţat cu fonduri europene. Contractul va asigura accesul populaţiei din 38 de unităţi administrativ – teritoriale din zonă la servicii de alimentare cu apă potabilă şi la servicii de tratare a apelor uzate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contractul pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara, semnat astăzi, va asigura accesul populaţiei din 38 de unităţi administrativ – teritoriale din zonă la servicii de alimentare cu apă potabilă şi la servicii de tratare a apelor uzate. Prin investiţiile cuprinse în acest proiect se continuă procesul de extindere şi de reabilitare ale infrastructurii de apă şi apă uzată realizate în perioada 2007-2013 şi se propun investiţii în extinderea/înfiinţarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale din judeţul Hunedoara”, anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Astfel, reţeaua de distribuţie a apei potabile din zonă se va extinde cu 143,1 Km şi alţi 91,9 km din această reţea vor fi reabilitaţi, iar la reţeaua de canalizare se vor adăuga 19,2 Km şi se vor reabilita alţi 26 km. 151.000 de locuitori din judeţul Hunedoara vor avea acces la servicii conforme de alimentare cu apă şi aproape 21.000 locuitori vor beneficia de îmbunătăţirea serviciilor de canalizare.

”Continuăm finanţările pentru proiectele de apă – canal din ţară, investiţii esenţiale pentru calitatea vieţii din comunităţile României. 3,54 miliarde de euro din Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă vor fi alocate în perioada 2021 – 2027 proiectelor de infrastructură de apă şi apă uzată, iar acest buget reprezintă o oportunitate uriaşă mai ales pentru zonele rurale ale României, unde accesul redus la aceste servicii afectează nu doar viaţa de zi cu zi a oamenilor, dar şi dezvoltarea economică”, a subliniat ministrul Marcel Boloş.

Valoarea totală a proiectului este de 1,35 miliarde de lei, iar acesta va fi transmis prin sistemul electronic SFC către Comisia Europeana in vederea aprobării, ulterior finalizării procesului de evaluare a proiectului conform regulilor Programului Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD).

PODD a fost transmis Comisiei Europene în data de 8 iunie şi urmează a fi aprobat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.