Ministerul german al Economiei a propus un pachet de bonusuri în valoare de 5 miliarde de euro, în cadrul unui program mai amplu de susţinere a economiei, pentru stimularea vânzărilor de automobile, au declarat duminică două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzările auto au scăzut la nivel mondial, în urma închiderii liniilor de producţie din cauza pandemiei de coronavrus, iar un sondaj referitor la încrederea oamenilor de afaceri în economice, publicat de institutul de cercetări Ifo în această lună, a arătat că sectorul auto german se află în cea mai dificilă situaţie din 1991.

Liderii politici germani ar urma să prezinte marţi programul de stimulare a economiei, care ar putea totaliza până la 80 de miliarde de eruo, potrivit unor estimări din presă.

Propunerea Ministerului Economiei prevede plata unor prime cumpărătorilor de vehicule electrice şi de automobile cu motoare convenţionale cu preţuri de sub 77.350 de euro fiecare. Programul va fi valabil până la sfârşitul acestui an, au spus sursele.

Ministerul Economiei a refuzat să comenteze.

Planul prevede acordarea unei prime de bază de 2.500 de euro pe maşină, care ar putea fi suplimentată cu 500 de euro pentru vehiculele eficiente energetic. Programele de stimulare existente ar fi majorate cu 1.500 de euro pentru automobilele electrice şi cu 750 de euro pentru modelele hibride.

O serie de politicieni şi organizaţii industriale s-au exprimat împotriva primelor pentru achiziţiile de automobile, argumentând că programele de stimulare ar trebui să respecte politicile referitoare la schimbările climatice şi să nu favorizeze o singură industrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.