Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Christian Kettel-Thomsen, au semnat, joi, Memorandumul de Înţelegere privind Sprijinul pentru Implementarea Proiectelor între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), pentru perioada 2021-2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, România va beneficia de sprijinul BEI pentru atragerea fondurilor UE alocate pentru perioada 2021-2027, după semnarea unui Memorandum în acest sens.  

 ”Acest Memorandum este o realizare importantă deoarece ne va permite să beneficiem de expertiza şi sprijinul BEI în perioada de programare 2021-2027”, a subliniat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, citat în comunicat.  

Potrivit documentului, în timpul reuniunii, au fost discutate detalii referitoare la sprijinul pe care experţii BEI îl pot asigura în implementarea instrumentelor financiare aferente Politicii de Coeziune, respectiv a  Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

BEI va asigura sprijin în vederea definirii portofoliului proiecte, realizării obiectivelor din cadrul Acordului de Parteneriat 2021-2027 şi reformelor structurale asumate. Scopul sprijinului BEI va fi atragerea fondurilor europene alocate României pentru 2021-2027. 

 ”De asemenea, au fost abordate aspecte referitoare la sprijinul oferit de Grupul BEI în implementarea instrumentelor financiare aferente Politicii de Coeziune şi Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În context, ministrul Dan Vîlceanu a subliniat că echipa MIPE mizează pe sprijinul experţilor BEI în respectarea principiului “Do No Significant Harm” în cadrul proiectelor ce vor fi finanţate”, a mai transmis Ministerul.  

 În cadrul politicii de coeziune 2021 – 2027 României îi sunt alocate fonduri în valoare de aprox. 31 miliarde euro (preţuri curente). În acelaşi timp, alocarea PNRR este de 29,2 miliarde euro. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.