Ministerul Finanţelor Publice a anunţat joi că a solicitat Comisiei Europene autorizarea pentru a putea aplica scutiri de taxe vamale şi TVA pentru importurile destinate prevenirii şi combaterii răspândirii coronavirusului Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană urmează să emită decizia de aprobare la finalul acestei săptămâni.

”Scutirea de taxe vamale şi TVA va fi acordată pentru importurile de echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale, medicamente, efectuate de către  organizaţii de stat, de  organizaţii caritabile sau filantropice, aprobate de autorităţile competente, sau de agenţii/organizaţii pentru ajutor în caz de dezastre”,  informat Ministerul Finanţelor Publice.

Bunurile importate vor fi distribuite/puse la dispoziţie gratuit victimelor dezastrelor, ori pentru satisfacerea nevoilor legate de prevenirea, limitarea  şi combaterea răspândirii focarului Covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.