Ministerul Finanţelor a lansat, pe pagina sa de Facebook, un ghid explicativ pentru Formularul 200, care trebuie completat şi de către persoanele fizice care au realizat anul trecut venituri din activităţi independente, precum cele din drepturi de autor sau chirii, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formularul 200 trebuie depus la sediile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) până în data de 25 mai 2016 de către toate persoanele fizice care au realizat, în decursul anului trecut, venituri din activităţi independente.

Sunt vizate şi persoanele fizice care au realizat venituri din drepturi de proprietate intelectuală (drepturi de autor), închirieri de bunuri, activităţi desfăşurate în baza unor contracte de agent, activităţi agricole, transferul titlurilor de valoare, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi jocuri de noroc.

Ghidul publicat pe site-ul ANAF enumeră situaţiile în care trebuie depusă declaraţia şi explică cum poate fi procurat formularul şi unde trebuie depus.

Reprezentanţii ministerului au precizat că instituţia lucrează la un ghid similar şi pentru românii care lucrează în străinătate.

”Acesta va fi lansat până la finalul săptămânii. În aprilie, Ministerul Finanţelor Publice a lansat ghidul informativ despre impozitul pe clădiri datorat persoanelor fizice”, se arată în domunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.