Ministerul Finanţelor discută în această perioadă dacă ar trebui păstrat sistemul actual de redirecţionare a 2% din impozit sau dacă ar trebui să fie introdusă donaţia în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului, a anunţat miercuri instituţia, care consideră că societatea civilă ar avea posibilitatea să obţină finanţări mai mari decât cele provenite din redirecţionarea a 2% din impozit în cazul unui nou sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una din variantle discutate la Ministerul Finanţelor presupune ca sumele donate să fie deduse integral în limita a 1.000 lei/membru al gospodăriei, în cazul introducerii impozitului global pe gospodărie. 

După finalizarea analizelor şi a simulărilor necesare, proiectul Codului Economic, care va include modificările Codului fiscal, va fi lansat îân dezbatere.

ONG-ul Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) a semnalat recent faptul că în proiectul de nou Cod Fiscal se propune introducerea deductibilităţii fiscale a sponsorizărilor, dar ar putea dispărea prevederea referitoare la direcţionarea a 2% din impozitul pe venit.

ARC a lansat o petiţie prin care solicită iniţierea cât mai rapidă a unui dialog între oficialii Ministerului Finanţelor Publice şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale, pentru identificarea unor soluţii care să menţină o soluţie simplă, eficientă şi transparentă de finanţare a organizaţiilor neguvernamentale.

 În ultimul an pentru care există date, contribuabilii români au redirecţionat  peste 30 milioane euro din impozitul pe venit către organizaţiile pe care le susţin. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.