Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale din Ministerul Finanţelor a aprobat contractarea de finanţări rambursabile în valoare de 176,6 milioane lei pentru realizarea de investiţii publice de interes local, însă sumele pot fi trase abia în 2018, după ce finanţările de la bugetul central pentru investiţii au fost blocate anul acesta din lipsă de fonduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astfel, vor fi finanţate investiţii precum: reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 6 al Municipiului Bucureşti; lucrările de reparaţii capitale la Aeroportul Transilvania Târgu Mureş; reabilitarea sistemului de iluminat public în comuna Macea, judeţul Arad", a precizat Ministerul Finanţelor, într-un comunicat.

De asemenea, ministerul a autorizat credite de 57,4 milioane lei pentru refinanţarea datoriei publice locale. 

Pentru acest an, Guvernul nu a alocat bani pentru finanţarea proiectelor de investiţii derulate de administraţiile locale, în condiţiile în care plafonul precedent, de 1,2 miliarde lei, a fost epuizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.