Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că a deschis joi o acţiune de control la sediul agenţiei de turism organizatoare Kusadasi pentru a verifica situaţia companiei, respectiv pachetele de servicii şi serviciile de călătorie asociate comercializate. Agenţia de turism şi-a cerut recent falimentul, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 26 iulie. Cererea de insolvenţă/faliment a fost depusă la Tribunalul Bucureşti la data de 14 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kusadasi SRL este una dintre cele mai mari şi mai vechi agenţii de turism din Romania.

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a deschis joi, 20 iulie a.c., o acţiune de control la sediul agenţiei de turism organizatoare Kusadasi (Licenţă nr. 52/29.10.2018), în scopul verificării situaţiei operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii şi a serviciilor de călătorie asociate comercializate. Agenţia de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, care pot fi accesate după declararea, în instanţă, a insolvenţei. Precizăm că societatea comercială menţionată a depus, la data de 14 iulie, o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, cu posibilitate de reorganizare a activităţii”, informează ministerul.

În prezent, agenţia de turism Kusadasi are în derulare aproximativ 500 de pachete de servicii de călătorie.

”Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor agenţiei de turism, toate plecările, până la data de 24 iulie, sunt ferme şi confirmate. În continuare, situaţia fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual”, mai arată Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.