Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat miercuri că a numit temporar trei noi membri în Consiliului de Administraţie al producătorului de dolomită Băiţa, pentru patru luni, pe Eugen Viliam Schvartz, Valerică Anichiţoaie şi Cornel Rădulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii înlocuiţi sunt: Valerica Maitan, Diana Ioana Florea şi Felix Florin Branişte. 

"Ca urmare a expirării mandatelor provizorii ale membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Băiţa SA, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, întrunită în data de 16 aprilie 2021, a hotărât numirea temporară a unor noi membri pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea de prelungire. Criteriul de selecţie avut în vedere a fost expertiza profesională a candidaţilor corelată cu nevoile şi strategia de dezvoltare a companiei. Profilele au fost selecţionate din baza de CV-uri primită ca urmare a unui apel făcut de MEAT către asociaţiile profesionale sau de ramură", informează ministerul.

Societatea s-a înfiinţat în anul 2002 prin restructurarea CNCAF Minvest Deva.

"Obiectivul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) este să numească în consiliile de administraţie profesionişti potriviţi provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte, în scopul asigurării activităţilor de supraveghere şi conducere administrativă a acestor companii", preecizează ministerul.

Astfel, noii membri numiţi ai Consiliului de Administraţie sunt: Eugen Viliam Schvartz - inginer licenţiat al Facultăţii de Mine, specialist cu experienţă profesională în zona de exploatare, preparare şi valorificare a minereurilor cuprifere şi metalifere, fost profesor universitar al Facultăţii Tehnice din Petroşani şi actualmente director de producţie CupruMin; Valerică Anichiţoaie - absolvent al Facultăţii de Studii Economice, certificat CAFR şi membru CECCAR, profesionist în domeniul financiar, al auditului intern şi practician activ în restructurare şi insolvenţă; Cornel Rădulescu – are profil tehnic şi competenţe în stabilirea direcţiei strategice şi este absolvent al Facultăţii de Utilaje pentru Construcţii. Prezintă experienţă relevantă în conducerea unor companii internaţionale care extrag, prelucrează şi comercializează agregate minerale de carieră, precum şi alte produse pentru industria construcţiilor. 

"Obiectivele aferente perioadei de mandat constau în: asigurarea prezentării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, în termenii şi condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, cu luarea în considerare a perspectivelor de dezvoltare pe care le are societatea; urmărirea procedurilor de închidere a exerciţiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 şi a raportărilor financiare semestriale aferente 2021; promovarea unui proiect de act constitutiv actualizat potrivit ghidului ce va fi înaintat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului", mai informează ministerul.

Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităţilor şi a gradului de îndeplinire a obiectivelor. Raportul va include şi opinia administratorului în legătură cu posibilităţile de dezvoltare ale societăţii pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare.

Indemnizaţia brută fixă lunară a membrilor consiliului de administraţie, stabilită prin Hotărârea AGA nr. 46/12.03.2018, s-a menţinut şi este de 3.728 lei.

Societatea Băiţa SA este o companie deţinută 100% de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, al cărei obiect de activitate îl reprezintă extracţia din subteran a zăcământului de dolomită. Are un număr de 80 de angajaţi, iar în anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 11,9 milioane lei, un profit brut de 773.000 lei, pierdere raportată de 9,7 milioane lei şi înregistrează datorii istorice la bugetul de stat în sumă de 49,9 milioane lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.