Ministerul Dezvoltării anunţă, luni, că peste 900 de milioane de euro au fost accesaţi în prima zi de lansare a apelurilor de proiecte, din componenta PNRR Fondul Local destinat comunităţilor locale, care finanţează proiecte de dezvoltare a localităţilor şi infrastructură prietenoasă cu mediul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Felicit autorităţile locale pentru felul în care s-au pregătit de lansarea acestui apel de proiecte. Ghidul solicitantului şi toate informaţiile relevante au fost puse la dispoziţia lor, în timp util, de minister, iar acesta este motivul pentru care cererile pot fi depuse acum într-un ritm foarte rapid”, a declarat, luni, ministrul Cseke Attila, citat într-un comunicat e presă.  

Potrivit documentului, apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis astăzi, la ora 10:00, iar numărul de proiecte depuse şi bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului.  

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, finanţează construcţia a 5.522 de locuinţe pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ, eficiente energetic, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala şi 13.200 puncte de reîncărcare, şi va realiza 1.091 km de piste pentru biciclete. 

Autorităţile publice pot depune cererile online, în mod transparent, la adresa www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, în limita sumei rămase de 1.820.409.072 de euro din bugetul total de 2,73 de miliarde. 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.