Ministerul Dezvoltării finanţează 212 noi investiţii, în 167 de localităţi din România, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat miercuri ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Dezvoltării, proiectele, în valoare totală de 752.537.898,05 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 - Valul Renovării şi C10 - Fondul Local din PNRR.

”Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 13 noi proiecte, în valoare totală de 79.905.469,45 de lei, depuse de 9 autorităţi locale pentru reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice şi a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale”, afirmă ministerul.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 199 de noi proiecte, în valoare totală de 672.632.428,60 de lei, depuse de 158 de autorităţi locale, pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice (medicale, sociale, culturale, de învăţământ, administrative), implementarea unor sisteme de management al traficului, dezvoltarea infrastructurii TIC prin sisteme inteligente de management local, construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri, precum şi pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea unor mijloace de transport electrice şi a unor puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice”, se mai arată în comunicat. 

Lista proiectelor finanţate este disponibilă la secţiunea Dezvoltare teritorială, subsecţiunea PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr

 

·         Cereri de finanţare aprobate - C5 - Valul Renovării

·         Cereri de finanţare aprobate - C10 - Fondul Local

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.