Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Lucian Şova, a semnat marţi contractul de consultanţă juridică şi financiară cu SCA Bohâlţeanu şi Asociaţii, în contextul operaţiunii de majorare a capitalului social pentru compania naţională Poşta Română. Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar, nu şi-a manifestat intenţia de a participa la capitalizare, potrivit unui comunicat publicat marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Firma selectată în urma depunerilor de oferte este SCA Bohâlţeanu şi Asociaţii. Aceasta urmează să analizeze metoda prin care va fi făcută majorarea capitalului social. Concret, firma câştigătoare va analiza impactul majorării de capital prin metodele prevăzute de Legea 31/1990”, arată un comunicat al MCSI.

În funcţie de rezultatul analizei, soluţia identificată trebuie discutată şi agreată cu acţionarul minoritar al companiei, Fondul Proprietatea, pentru ca decizia Adunării Generale Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) să nu poată fi contestată în instanţă şi pentru a evita întârzieri nejustificate faţă de calendarul stabilit în implementarea operaţiunii de majorare a capitalului.

”Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar, nu şi-a manifestat intenţia de a participa la capitalizare alături de minister deşi, în toate comunicările pe care cei doi parteneri le-au avut Fondul Proprietatea a susţinut importanţa capitalizării CNPR”, a informat ministerul.

Termenul până la care firma câştigătoare trebuie să prezinte raportul este 15 noiembrie.

Valoarea totală a contractului este de maximum 10.000 de lei, inclusiv TVA, iar contractul este valabil până la data de 31 decembrie 2017.                                

”Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, precizează că toţi partenerii trebuie să dea dovadă de responsabilitate pentru ca să fie respectat calendarul stabilit în procesul de capitalizare a companiei Poşta Română”, se precizează în comunicatul ministerului.

De altfel, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a anunţat săptămâna trecută că în sedinţa de Guvern din 1 noiembrie a fost prezentată o notă privind stadiul etapelor procesului de capitalizare a Companiei Naţionale “Poşta Română” (CNPR).

”În bugetul de stat pe 2017 sunt prevăzute credite bugetate în suma de 170.000 de mii de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare”, arăta atunci Ministerului Comunicaţiilor.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.