Ministerul Comunicaţiilor a publicat, pe site, memorandumul semnat de Statele Unite şi România, privind tehnologia 5G, la scurt timp după ce licitaţia privind alocarea spectrului 5G a fost amânată. Potrivit documentului, reţelele 5G vor trebui protejate de posibile atacuri şi tentative de manipulare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat că licitaţia pentru alocarea spectrului radio necesar implementării 5G nu mai poate avea loc în acest an, ci în prima parte a anului viitor.

ANCOM a anunţat, totodată, că licitaţia nu mai poate fi organizată în acest an, printre principalele motive fiind lipsa setului de instrumente privind cerinţele de securitate a reţelelor, necesitatea implementării Memorandumului semnat de către Guvernele României şi SUA.

Ulterior, ministerul a publicat memorandumul pe site, la secţiunea ”Cooperare internaţională”. Documentul a fost semnat în 20 august, la Washington.

Informaţia privind publicarea acestui document a fost anunţată, iniţial, de Hotnews.

”Volumul crescut de date din reţelele 5G va interconecta şi mai mult economiile tuturor ţărilor, inclusiv cele ale Statelor Unite şi ale României, şi va facilita serviciile transfrontaliere şi schimburile comerciale”, se arată în memorandum.

Totodată, documentul arată că aceste reţele trebuie protejate în faţa atacurilor şi tentativelor de manipulare, iar asigurarea intimităţii şi libertăţilor cetăţenilor din România şi Statele Unite este vitală.

Mai mult de atât, documentul subliniază importanţa evaluării riguroase a furnizorilor de servicii 5G.

Astfel, în urma evaluării, trebuie aflat dacă furnizorul se află sub controlul altui stat, dacă proprietarii furnizorului respectiv sunt cunoscuţi şi dacă acesta are un comportament etic şi respectă reguli privind practici de business transparente, potrivit documentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.