Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului prelungeşte până la data de 3 octombrie 2022, ora 20:00, perioada de depunere a proiectelor pentru granturi nerambursabile pentru Pilonul II Start-Up Nation Diaspora 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului prelungeşte perioada de depunere a proiectelor pentru granturi nerambursabile pentru Pilonul II Start-Up Nation Diaspora 2022”, anunţă ministerul.

‚‚Avem peste 600 de firme înscrise în cadrul Start-Up Nation Diaspora, însă bugetul ne permite să finanţăm 1.000 de societăţi. Am decis, astfel, prelungirea termenului de depunere a proiectelor pentru acest Pilon până la data de 03 octombrie, pentru că ne dorim ca un număr cât mai mare de români din diaspora, care vor să îşi înceapă o afacere în România, să poată avea şanse reale. Mult succes în continuare!’’, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi turismului. 

Schema de ajutor Start-Up Nation 2022 a fost lansată la data de 19 iulie 2022, iar termenul limită de depunere a proiectelor este 1 septembrie 2022. Astfel, statusul depunerilor de proiecte este următorul: 

·      În cadrul Pilonului I  Start-Up Nation Diaspora România s-au înscris peste 12.700 de solicitanţi;

·      În cadrul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora – s-au înscris peste 600 de solicitanţi. 

Având în vedere faptul că bugetul alocat Pilonului I a fost epuizat, aplicaţia de înscriere se va închide în cadrul zilei de astăzi, 1 septembrie, la ora 20.00 conform procedurii de implementare iniţiale. 

În cazul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora, la această oră sunt transmise peste 600 de aplicaţii în platforma de înscriere, solicitări care nu acoperă bugetul alocat acestui Pilon, în valoare de 200 milioane lei. 

O parte dintre persoanele care şi-au înfiinţat întreprinderi şi care doresc să aplice la Pilonul II Diaspora au întâmpinat greutăţi în obţinerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidenţa în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii. 

Documentele care atestă calitatea de rezident în cel puţin ultimele 12 luni până la înscriere sunt prevăzute în Ordinul nr. 500/2016 privind documentele care atestă reşedinţa în străinătate publicat în Monitorul Oficial al României nr. 223 / 25 martie 2016. 

Ţinând cont de solicitările de a prelungi perioada de înscrieri la Pilonul II – Start-Up Nation Diaspora, venite din partea mediului de afaceri, şi pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de întreprinderi înfiinţate de cetăţenii români din Diaspora, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a decis prelungirea perioadei de înscrieri în cadrul Pilonului II al schemei până la data de 3 octombrie 2022, ora 20.00.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.