Ministerul Agriculturi vrea să dea ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal în valoare de 527,2 milioane lei (114,6 milioane euro), pentru culturile amplasate pe teren arabil, precum şi pentru culturile de in pentru fibră, cânepă pentru fibră, tutun, hamei şi sfeclă de zahăr, care se acordă pentru anul de cerere 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018, arată un proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul ministerului.

 Culturile amplasate pe teren arabil sunt: cereale pentru boabe (grâu, secară, orz, orzoaică, porumb boabe, sorg, orez şi alte cereale), leguminoase pentru boabe (mazăre, fasole şi alte leguminoase pentru boabe), rădăcinoase: cartofi, sfeclă de zahăr, rădăcinoase furajere şi alte rădăcinoase, plante industriale, din care in pentru fibră, cânepă pentru fibră, floarea-soarelui, rapiţă, soia boabe, in pentru ulei, tutun, plante medicinale şi aromatice.

Alte culturi care intră în această categorie sunt: legume (tomate, ceapă, usturoi, varză albă, ardei, pepeni verzi şi galbeni şi alte legume), furaje verzi în teren arabil (furaje verzi anuale, lucernă, trifoi), căpşunerii, loturi semincere, alte culturi amplasate pe teren arabil, inclusiv în sere şi solarii.

Cuantumul la hectar al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.