Ministerul Agriculturii vrea să instituie o schemă de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor în sumă de 56 milioane lei pentru anul viitor, pentru ”obţinerea unor producţii de calitate”, arată un proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suma alocată pentru plata ajutoarelor de stat în anul 2018 este de maximum 56 milioane lei, din care 27 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 29 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2018", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat sunt întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de produse agricole.

”Producţiile obţinute de la rasele ameliorate asigură materia primă pentru industria alimentară şi siguranţa alimentară a populaţiei”, spun autorii proiectului de act normativ.

Durata de aplicare a schemei de ajutor de stat pentru acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi a costurilor aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului este 2015 – 2020, pentru care valoarea maximă este de 759,25 milioane lei, astfel că anual se aprobă valoarea maximă alocată cu încadrarea în acest plafon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.