Fermierii care au depus facturile pentru decontarea a până la 50% din contravaloarea energiei electrice consumate pentru irigaţii au primit banii în conturi, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că fermierii care au depus facturile pentru decontarea a până la 50% din contravaloarea energiei electrice consumate pentru irigaţii au primit banii în conturi. În total 172 de Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) au depus facturi a căror valoare totală eligibilă pentru decontare se ridică la 16.598.267,61 lei. Astfel, până la data de 27 decembrie 2021, pentru 159 de beneficiari au fost efectuate plăţi în valoare de 16.091.886,41 lei, iar pentru 13 beneficiari urmează să se facă plata imediat după finalizarea procedurii de verificare a datelor conturilor”, precizează ministerul.

Pentru anul 2021, a fost stabilită cota de până la 49,99% pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării agregatelor sau echipamentelor pentru irigaţii pentru care se asigură apa pentru irigaţii în baza contractelor multianuale/sezoniere încheiate cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

”Specialiştii din cadrul MADR vor monitoriza respectarea prevederilor legale, astfel încât reducerea costurilor pentru energia electrică, pe baza facturilor depuse de Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii, să se regăsească în beneficiul fermierilor”, mai arată ministerul.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.