Milioane de ouă au fost retrase de pe rafturile magazinelor din Olanda, Germania şi Belgia din cauza contaminării cu un insecticid a cărui utilizare este interzisă în cazul produselor destinate consumului uman. În cazul Olandei, este posibil ca substanţa să fi fost cumpărată din România în 2016, susţine publicaţia The Black Sea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scandalul a început când mai mulţi retaileri din Olanda, Germania şi Belgia au anunţat că retrag milioane de ouă de pe piaţă după ce a fost descoperit un nivel ridicat de Fipronil în produsele respective.

De la izbucnirea scandalului, peste 100 de ferme din Olanda au fost închise temporar, iar autorităţile au demarat o investigaţie.

Testele efectuate au arătat un nivel ridicat de Fipronil în produse, o substanţă care este folosită în mod normal de medicii veterinari, dar care este interzisă în cazul animalelor destinate consumului uman. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în cantităţi mari, Fipronil poate dăuna ficatului, glandei tiroide şi rinichilor.

Conform The Guardian, procurorii analizează lista de clienţi a două companii specilizate în producţia şi furnizarea de produse împotriva puricilor, fermelor olandeze şi belgiene. Există temeri că substanţa ilegală ar fi fost amestecată cu un insecticid a cărui utilizare este legală, pentru a-i spori eficienţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.