O problemă tehnică, pentru care Wyze dă vina pe Amazon, a făcut ca utilizatorii camerelor video vândute de companie să ajungă să-şi vadă filmările unii altora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

13.000 de posesori de camere video Wyze, nu doar 14, cât anunţase compania iniţial, au avut acces la secţiunea de înregistrări video ale altor utilizatori, anunţă acum producătorul.

Compania explică cum totul a pornit de la o problemă de funcţionare a soluţiei de stocare cloud Amazon Web Services, care a făcut ca filmările live să nu poată fi folosite vreme de mai multe ore.

Apoi, după ce problema cu AWS s-a rezolvat, pentru că au revenit simultan online un mare număr de camere, s-a ajuns să se amestece ID-urile dispozitivelor şi ale utilizatorilor.

Din această cauză, utilizatorii au ajuns să vadă în secţiunea cu înregistrări capturi ale altor utilizatori. Conform companiei, 13.000 de utilizatori au fost afectaţi, însă doar puţin peste 1.500 s-au şi uitat în casele altor utilizatori.

Evident că mulţi utilizatori s-au arătat revoltaţi de acest incident şi spun că nu mai au încredere să dea drumul camerelor, ştiind că ar putea fi văzuţi de necunoscuţi.

De cealaltă parte, Wyze spune că va introduce un strat suplimentar de securitate pentru accesul la tab-ul Events din aplicaţie, acolo unde apar filmările înregistrate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.