Premierul Mihai Tudose spune că decizia eliminării impozitului pe dividende va fi luată anul acesta, urmând să intre în vigoare de anul viitor, explicând că aceasta este o măsură care poate fi implementată şi mai devreme de şase luni deoarece nu este o măsură care taie, ci care dă, afirmând că şi alte măsuri fiscale de acest tip vor fi prezentate odată cu proiectul de buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă seară, în conferinţa de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD despre impozitul pe dividende, dacă acesta va fi sau nu eliminat.

“Tot ce înseamnă măsuri fiscale sunt măsuri care pot fi implementate şi mai devreme de şase luni că nu sunt măsuri care taie, sunt măsuri care dau. Pot fi implementate până la 1 ianuarie, vă vor fi prezentate şi făcute public odată cu proiectul de buget. Astăzi nu avem o analiză care să ne spună că nu ne permitem să facem acest lucru”, a declarat premierul.

Întrebat când va fi adoptată această măsură, Mihai Tudose a spus:  “Va fi adoptată atunci când va fi adoptată. Anul ăsta. Ea va fi adoptată pentru anul viitor. Nu vorbim de bugetul pe luna asta, nici pe anul ăsta, face parte din construcţia bugetară pe anul 2018”.   

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat în conferinţa de presă că o decizie privind menţinerea sau eliminarea impozitului pe dividende va fi luată pe baza unor argumente şi simulări într-o şedinţă a Coaliţiei.

“În ceea ce priveşte impozitul pe dividende, dacă se va menţine sau dacă se elimină, în această perioadă premierul şi ministrul de Finanţe împreună cu ceilalţi miniştri lucrează la construcţia bugetului de stat pe anul viitor şi toate aceste elemente sunt luate în calcul. Când vor avea analiza finalizată, vom avea o discuţie într-o altă şedinţă a Coaliţiei majoritare şi pe argumente şi pe simulări se va lua decizia finală”, a spus Dragnea.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că eliminarea impozitului pe dividende nu va mai fi luată acum, ci în momentul în care condiţiile bugetare vor fi ameliorate, spunând că România este printre ţările cu o fiscalitate atrăgătoare şi că mediul de afaceri are parte de un tratament favorabil din partea statului român.

El a spus că eliminarea impozitului pe dividende va fi realizată atunci când nu va exista riscul unor dezechilibre macro-economice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.