Microsoft a anunţat joi că va lansa un chatbot Copilot care poate îndeplini sarcini cheie pentru oamenii care lucrează în sectorul financiar, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de software va oferi mai întâi instrumentul în previzualizare publică. Detaliile de preţ vor urma.

Mulţi furnizori de software pentru afaceri, inclusiv HubSpot şi Salesforce, au lucrat pentru a dota produsele existente cu inteligenţă artificială generativă, în speranţa de a face clienţii mai eficienţi, transmite CNBC.

Această cursă a început după ce OpenAI a lansat în 2022  chatbot-ul ChatGPT, care poate redacta texte de tip uman sau alt conţinut cu doar câteva cuvinte de intervenţie umană.

O companie tipică cuprinde o varietate de grupuri în care angajaţii efectuează muncă specializată.

”Vrem ca fiecare departament să fie activat şi îmbogăţit cu un Copilot”, a declarat miercuri Charles Lamanna, un vicepreşedinte corporativ Microsoft, într-un interviu acordat CNBC la San Francisco.

Microsoft are deja un Copilot pentru uz industrial general, în aplicaţiile Office, şi a lansat Copiloturi concepute pentru lucrătorii din vânzări şi servicii pentru clienţi.

Copilotul pentru finanţe va efectua iniţial o analiză a variaţiilor, va reconcilia datele în Excel şi va accelera procesul de colectare în Outlook.

Software-ul poate folosi informaţiile stocate în SAP şi în Microsoft Dynamics 365. Funcţii suplimentare vor veni în Copilotul financiar mai târziu în acest an, a spus Lamanna.

Agenţia japoneză de publicitate Dentsu va folosi Copilot pentru sarcini financiare, a spus Lamanna.

Microsoft a spus că departamentul său financiar a oferit contribuţii în dezvoltarea noului Copilot şi că a observat câteva beneficii timpurii în urma utilizării acestuia.

Compararea datelor preluate din diferite sisteme este ”ceva pentru care fiecare echipă financiară de pe planetă face foarte mult”, a spus Cory Hrncirik, director pentru finanţe modern în biroul de director financiar al Microsoft.

Câteva mii de oameni dintr-o echipă de planificare şi analiză financiară petrec fiecare una sau două ore făcând reconciliere în fiecare săptămână, iar cu noul Copilot, asta durează 10 până la 20 de minute pe săptămână, a spus el.

Ideea este de a-i ajuta pe aceşti angajaţi să petreacă mai puţine ore în sarcini obositoare şi de a oferi timp pentru o muncă mai antrenantă, care poate contribui mai mult la companie.

Dar angajaţii din domeniul financiar Microsoft nu sunt obligaţi să folosească noul Copilot, a spus Hrncirik.

Dacă mulţi profesionişti în finanţe dintr-o anumită companie profită de aceste automatizări, totuşi, compania ar putea să-şi închidă registrele financiare mai rapid.

”Acesta este unul dintre marile argumente pentru directorii financiari”, a spus Lamanna.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.