În timp ce negociază o nouă investiţie în OpenAI, Microsoft anunţă că va implementa tehnologia de la baza chatbot-ului ChatGPT în serviciile de cloud Azure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesibil unui număr limitat de clienţi încă din 2021, serviciul Azure OpenAI devine acum disponibil pe scară largă, pentru orice companie interesată.

Aşa cum sugerează şi numele, Azure OpenAI Service oferă acces la diverse tehnologii dezvoltate de OpenAI, precum modelul de generare artificială a imaginilor pe baza descrierilor textuale Dall-E.

Acelaşi serviciu va oferi în curând acces şi la limbajul GPT-3.5, cel care stă la baza deja celebrului bot conversaţional ChatGPT, anunţă acum Microsoft.

Azure OpenAI nu este primul produs despre care Microsoft a spus că va integra tehnologia ChatGPT. Înaintea acestuia, Microsoft a făcut aceeaşi promisiune în cazul motorului de căutare Bing şi a aplicaţiilor de birou din suita Microsoft 365.

Gigantul american este deja unul dintre investitorii OpenAI, compania care dezvoltă atât ChatGPT, cât şi Dall-E. În prezent, cele două părţi ar negocia o nouă investiţie a Microsoft, în valoare de 10 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.