Cel mai nou sistem de operare Microsoft va avea o serie de instrumente bazate pe inteligenţa artificială, grupate sub egida Windows Copilot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La fel ca chatbot-ul Bing, soluţiile din cadrul Windows Copilot vor putea fi accesate rapid prin intermediul unui buton plasat pe taskbar şi vor fi disponibile în bara laterală a sistemului de operare.

De aici, utilizatorii vor putea da comenzi precum rezumarea unui document, deschiderea unei fotografii pentru a aplica diverse prelucrări sau realizarea anumitor setări la nivelul sistemului de operare.

Totul funcţionează pe bază de comenzi scrise, însă, Microsoft spune că va veni un moment în care AI-ul va răspunde la comenzi vocale aşa cum o fac acum asistenţii digitali, pe care, cel mai probabil, îi va şi înlocui.

Microsoft nu spune când exact vor fi disponibile noile facilităţi în forma lor finală, ci doar că un mod Preview va fi lansat în luna iunie şi va putea fi folosit de un număr limitat de utilizatori.

Windows Copilot, la fel ca Bing Chat, va avea suport pentru plugin-uri. Dezvoltate de terţi, acestea vor extinde funcţionalitatea produsului, utilizatorul putând activa strict plugin-urile de care are nevoie.

Integrarea AI-ul în Windows 11 reprezintă un pas firesc pentru Microsoft, după avântul luat de soluţiile de inteligenţă artificială generativă, pentru care răspunzător este, în primul rând, ChatGPT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.