Prima versiune Preview a viitorului şi, deja controversatului, sistem de operare al Microsoft este disponibilă pentru testeri, La doar câteva zile de la prezentarea oficială . În acelaşi timp, compania americană a lansat o sugestie privind data exactă de lansare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima versiune Preview de Windows 11 este deja disponibilă pentru download utilizatorilor interesaţi de testarea acesteia şi înscrişi în programul Windows Insiders.

Cu câteva excepţii importante, precum serviciul Microsoft Teams şi suportul pentru aplicaţiile de Android, în această versiune de test pot fi văzute toate modificările aduse de viitoarea versiune de Windows, precum noul meniu Start şi noul magazin de aplicaţii.

În acelaşi timp, Microsoft relaxează condiţiile de instalare pentru Windows 11, care i-au atras deja numeroase critici. Iniţial, Microsoft a spus că noua versiune va putea fi instalată doar pe sistemele care includ componenta TPM 2.0 - un cip care stochează în siguranţă datele sensibile şi le adaugă acestora o protecţie hardware.

Acum, Microsoft revine şi spune că Windows 11 va putea fi instalat pe toate sistemele cu procesor Intel din generaţia 8 (sau mai nou) ori cu procesor AMD Zen 2 (sau mai nou). Între timp, compania americană spune că va testa şi sistemele cu generaţia 7 de procesoare Core, respectiv procesoarele Zen 1, pentru a vedea dacă acestea îndeplinesc standardele noului Windows.

Microsoft mai este criticată pentru că “revine la vechile practici anticoncurenţiale”, prin integrarea aplicaţiei Teams în Windows 11, care va fi, astfel, avantajată în faţa concurenţei.

Gigantul american nu a anunţat, până acum, o dată precisă pentru lansarea Windows 11, însă, în mai multe materiale lasă de înţeles că aceasta va avea loc pe 20 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.